Ontstaan Decantus Benelux

Martin Eysberg:
“Ik ben al jaren een groot liefhebber van lekker eten en drinken. Als zoon van een vader die gepromoveerd is op Californische Wijnbouw heb ik al op jonge leeftijd wijn leren waarderen. Voor mijn werk reis ik de hele wereld af en zo stuitte ik toevallig op de DECANTUS. Nadat ik het verschil had geproefd tussen een glas wijn wat direct vanuit de fles werd ingeschonken en een glas wijn dat via de DECANTUS werd gevuld was ik meteen om. 

Als chemicus snap ik ook de achterliggende principes. Ik was zo enthousiast dat ik vond dat mijn wijnvrienden in Nederland ook kennis moesten maken met de DECANTUS en van het een kwam het ander. Ik werd de officiële exclusieve importeur voor DECANTUS. Het is mijn missie om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de ware smaak zoals de wijnmaker het heeft bedoeld.

Inmiddels leveren we door heel Europa en zelfs daar buiten zoals Zuid-Afrika en Nieuw Zeeland heeft men DECANTUS ontdekt.”

Marga van den Heuvel
Marga van den Heuvel
La Maison Blanche, Bodegraven
DECANTUS is voor mij een ontdekking op het gebied van wijn beluchting. Ik heb de amfoor meegenomen op inkoopreis en bij diverse Franse en Spaanse producenten gebruikt. Je hoort de aanzuiging van lucht waardoor de wijn meer smaak en aroma’s krijgt. Vooral de fruitige jonge wijnen hebben hier baat bij. DECANTUS Connoisseur is bij mij thuis een sieraad op tafel.