DECANTUS, een sieraad op tafel

DECANTUS is een ideaal product om uw glas wijn in enkele seconden te karaferen/beluchten en op dronk te brengen. Als bijkomend voordeel wordt door de toevoeging van zuurstof een groot gedeelte van het aanwezige sulfiet “afgebroken” cq omgezet. Tyramine, wat hoofdpijn veroorzaakt, wordt geoxideerd en dat zorgt ervoor dat hoofdpijn tot het verleden hoort. Het schoonmaken is ook een klusje van niets, je spoelt hem af onder de kraan en klaar!

DECANTUS biedt vele voordelen zoals:

  • Per glas beluchten, direct op dronk
  • Minder of geen last van hoofdpijn en Sulfiet allergie
  • Makkelijk schoon te maken

Bekijk nu de verschillende modellen in onze webshop!

Geen hoofdpijn en allergische reacties meer!

Sinds de laatste 30-40 jaar wordt er wereldwijd grote hoeveelheden sulfiet aan voedsel en ook wijnen toegevoegd om oxidatie tegen te gaan. Dit veroorzaakt bij mensen die een intolerantie of allergie voor sulfiet. Hierdoor kan hoofdpijn, misselijkheid, allergische reacties of spijsverteringsproblemen ontstaan.

Door het actieve beluchten van de wijn wordt het sulfiet voor een groot deel “weg-geoxideerd”. Voor vele gebruikers blijkt dat hoofdpijn tot het verleden behoort!

Voordelen wijn beluchten/karafferen

Om het complete smaakpallet van wijn te ‘openen’ is het essentieel om de wijn na het openen te decanteren/beluchten. De zure en/of wrange smaak wat men kan ervaren wordt veel minder of verdwijnt volledig. Bovendien kunnen mensen met een intolerantie of allergie voor sulfiet, door het beluchten van wijn weer van een lekker glas wijn genieten!

Verschil tussen decanteren en karafferen

Vaak is het verstandig om een oude rode wijn te decanteren. Op die manier voorkom je dat je sediment dat zich in de loop van de jaren in de fles heeft opgehoopt in je glas schenkt. Voor jonge wijnen die nog niet helemaal op dronk zijn, kan het verstandig zijn ze te karafferen/beluchten voordat je ze uitschenkt. Door zo’n jonge wijn met zuurstof in contact te laten komen, komt hij aangenamer over.

Lees hier meer over het verschil tussel decanteren en karafferen:

Wasiliki Vassiliou
Wasiliki Vassiliou
Restaurant Enya, Maarssen
In ons restaurant Ik geniet van de DECANTUS. Onze gasten vinden het leuk om te zien hoe dit werkt. We gebruiken het zodra mensen een fles wijn bestellen die belucht moet worden. Ook serveren wij wijn per glas en daar gebruiken dan ook erg vaak DECANTUS voor. Wij houden van toegevoegde waarde en willen het beste voor onze gasten, daar draagt DECANTUS een steentje aan bij!